Du har säkert hört begreppet live betting många gånger, speciellt om du satsar pengar på olika matcher, spelare och så vidare. Live betting innebär att du slår vad om utfall, såsom vem vinner matchen eller vilken spelare gör först mål. Du sitter då klistrad framför ett sportevenemang eller ett tv-program beroende på vad saken gäller – sedan satsar du pengar utifrån vad som händer.

Agera för stunden
När du normalt satsar pengar på sport så kan du vara tvungen att bestämma dig lång tid i förväg hur du vill satsa. När det är live betting så agerar du med i stunden. Det är också det som gör live betting så kul och spännande. Ingen riktigt vet hur utfallet kommer att bli. Den som bettar gör det under pågående match eller evenemang och populariteten av denna typ av vadslagning har vuxit stort.

Hur går det till?
Eftersom live betting har blivit så stort hos folk så har också spelbolagen varit tvungna att agera. Något de gör är att ständigt förbättra statistiken och tjänsten för att du som bettare ska få så bra odds som möjligt. På senare tid behöver du inte ens sitta och se matcherna över dina egna tv-kanaler, istället kan du se den pågående matchen på bettingbolagets egen hemsida och samtidigt göra dina satsningar.

Betta på sporter du vet mycket om
Det gäller att ha rätt taktik när du livebettar. Och det gäller också att du har stor kunskap om sporten du bettar på om du vill göra dig en hacka. Vet du mycket om utfall och händelser inom fotboll så ska du hålla dig till den sporten medan du som är expert på tennis kanske ska betta på tennis. Spelbolag hanterar nämligen speloddsen på ett sätt som inte alltid har att göra med expertis. Om du som kunnig inom en viss sport och vet hur det brukar bli under en match så har du alla odds på din sida. Något du dock bör veta är att det finns spelbolag som är riktigt duktiga och där oddsen faktiskt gör nytta. Det gäller bara att du som spelare vet vilka du ska vända dig till…

Vanliga sporter att livebetta på
Vi svenskar har en tendens att älska hockey och fotboll. Detta är de två sporter det bettas mest på.

Sporter som basket, tennis och handboll har också slagit igenom stort och du har sedan sporter som golf, e-sport och skidor.

Att välja spelbolag
Det är inte alla gånger som det är en enkel match att välja rätt spelbolag. En del är mindre bra, andra fantastiska. Det finns dock några punkter du kan ta del av för att veta att du har hittat rätt.

• Har spelbolaget en bra bonus?
• Hur ser utbudet av sport ut?
• Har de livestream?
• Hur ser statistiken ut?
• Är spelbolaget snabbt eller långsamt?
Alla dessa parametrar spelar stor roll inom live betting. Självklart kan du prova dig fram men det lönar sig också om du har sett över spelbolagens omdömen. Känner du någon som redan har använt ett visst spelbolag och har fått bra resultat från dem? Använd dem nästa gång!

Viktigt att du är snabb
Eftersom live betting handlar om att betta live så måste du vara kvick när du lägger dina odds. Förändringar kan komma när som helst, såsom ett mål eller en utvisning. Kolla upp din cash out från sekund till sekund.